14 ოქტომბერს, რეფრაქტომეტრით გაიზომა შაქრის შემცველობა ნაკვეთზე, რთველამდე კიდევ ველოდებით მომატებას. რაც შეეხება ვენახის მდგომარეობას – […]
დადგა ღვინობისთვე…ოქტომბრის თვის ეს ძველ ქართული სახელწოდებაც, მაგალითია იმისა, თუ რამდენად იყო გადაჯაჭვული – ვაზის კულტურა […]
ვენახის მდგომარეობა, ამინდზე დიდად არის დამოკიდებული, არც გადაუღებელი წვიმებია კარგი და არც გვალვა. ზომიერი კლიმატური პირობები […]
პირველი ნაბიჯი სკოლაში, მნიშვნელოვანი დღეა ყველა ბავშვისთვის. განსაკუთრებით კი იმ პატარებს ვულოცავთ, რომლებმაც დღეს შეაღეს პირველად […]
მოგესალმებით მეგობრებო. ვიწყებთ ვენახის დღიურის წარმოებას და შესაბამის კატეგორიაში განთავსებული მოკლე პოსტების სახით, გაგაცნობთ ჩვენს საქმიანობას […]
ჩვენი გუნდის სახელით გილოცავთ – უკრაინის დამოუკიდებლობის დღეს
შამპანური – წარმოშობის ადგილის დასახელების ცქრიალა ღვინო, რომელიც იწარმოება საფრანგეთში, კერძოდ შამპანში, კონკრეტული ვაზის ჯიშებისგან, ბოთლებში […]
საქართველოში “ნატურალური მეღვინეობა” თანდათანობით ვრცელდება. საინტერესოა რას გულისხმობს და რა მახასიათებლებით განსხვავდება ეს მეღვინეობის დარგი.ფუნდამენტური პრინციპი, […]
ყურძნის ბაზრობის საკითხს, ძველი დროიდანვე ენიჭებოდა დიდი მნიშვნელობა საქართველოში, რისი თვალსაჩინო მაგალითიცაა მეცხრამეტე საუკუნის მეორე ნახევარში, […]
ვაზის კულტურა, ქართველი ადამიანისათვის, უძველესი დროიდანვე იყო ზრუნვის საგანი, რაზეც თვალნათლივ მეტყველებს ის ფაქტიც, რომ საქართველოს […]